Έφιποι | Παραδοσιακός Ξενώνας Πινακάτες Πηλίου

From the Blog

Μουτζούρης

Μουτζούρης, το εικονικό τρενάκι όλων των παραμυθιών.

Ο Μουτζούρης, το εικονικό τρενάκι όλων των παραμυθιών , είναι στο Πήλιο! Η κατασκευή της ιστορικής γραμμής, Βόλος – Μηλιές, διήρκησε από το 1892 έως το 1903. Σήμερα η διαδρομή ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια για να φτάσει στις Μηλιές με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα στην Άνω Γατζέα κοντά στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού. Ο “Μουτζούρης”,  καθότι ατμοκίνητος, τσουλάει τα 4 βαγόνια του πάνω σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκ) αλλά ίσως και από τις πιο όμορφες!

Μέσ’ το καταπράσινο βουνό του Πηλίου, ανεβοκατεβαίνει χαιρετώντας με τα βαγόνια του κάθε πλατάνι, πουρνάρι, κουμαριά, ελιά, μηλιά, καρυδιά,  και σκίουρο σε βελανιδιά, σε ένα ονειρεμένο ταξίδι 90 λεπτών! Η αρχιτεκτονική συμπληρώνει την πλούσια εμπειρία των αισθήσεων. Πώς είναι άραγε να περνάς κάτω από τοξωτά γεφύρια και μέσα από πέτρινες σήραγγες, να διασχίζεις τη λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα ή τη μεγάλη μεταλλική γέφυρα του μηχανικού Ντε Κίρικο ; Μένει να το ανακαλύψεις!

Το τρενάκι λειτουργεί από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10:00 π.μ. και επιστέφει από τις Μηλιές στις 15.00 με ενδιάμεση στάθμευση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις διαδρομής.

Το εισιτήριο για την απλή διαδρομή κοστίζει 10 €, ενώ για διαδρομή με επιστροφή κοστίζει 18 €. Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει αντίστοιχα 6 € και 10 € και ισχύει για παιδιά ηλικίας 4-16 ετών.